villa-sverige.se: Villa i Sverige

Villa i Sverige

Om Sverige
Sverige är beläget i norra Europa och tillhör Skandinavien. Landet avgränsas av den Bottniska viken med Finland i öst och Norge i väst. Söder om Sverige ligger Danmark, med ett avstånd på bara 4 km från landsgränsen. Sverige är en välutvecklad industristat och anses som ett av världens rikaste länder.
Idag bor det strax över 9,7 miljoner människor i Sverige, varav majoriteten av Sveriges befolkning bor i städer. Ca 2 miljoner bor i de tre största städerna; Stockholm, Göteborg och Malmö. Den växande befolkningen gör att landet har några av Europas snabbast växande städer.Bostäder i Sverige
I Sverige finns det tre huvudsakliga bostadstyper; hyresrätt, bostadsrätt och äganderätt. På grund av att befolkningen i Sverige ökar, stiger efterfrågan på boende. Framförallt har efterfrågan på hyresrätter ökat i storstäderna då allt fler ungdomar, studenter och nyinflyttade söker sig hit. Ca 35 % av Stockholm bostäder är hyresrätter. Bland många studenter har det blivit allt vanligare att hyra ett rum i lägenhet eller en studentbostad.
I Sverige har du också möjlighet att investera i en bostadsrätt. Genom att köpa denna typ av lägenhet köper du en del av en ekonomisk förening och har rätten att använda bostaden. En stor del av Sverige befolkning bor även i villa, i form av småhus, flerbostadshus, kedjehus etc. Denna bostadstyp är också bland den vanligaste i Sverige och kallas äganderätt.Länkar om Sverige
Sverige på Wikipedia
Besök Sverige
Leva och Bo i Sverige

Om du är i köptankar av en villa, är det viktigt att du undersöker marknaden grundligt. Priserna på villor har stigit de senaste åren, men utbudet är stort och det finns goda möjligheter att göra en bra investering och hitta en villa som fyller dina behov. Klicka på länkarna till vänster för att påbörja din sökning efter villor till försäljning.

Icon CO2 neutral website English transparent.png